Loading...
Lilia_Georgieva avatar Lilia_Georgieva 25 Точки
Best Answer

Две неща, които забелязах в кода ти

• If-ът, с който проверяваш дали asciSum е по-голям от maxValue, трябва да е извън for цикъла, т.е. трябва да си изчислил цялата asci стойност на буквите (т.е. цикълът да е приключил) и тогава да проверяваш дали стойността е по-голяма от maxValue.
  • На теб ти трябва да пазиш името победител, не последното прочетено име. Затова в if-ът, където проверяваш дали asciSum е по-голям от maxValue, трябва да запазиш името с maxValue. 

Успех :)

0
darkata405 avatar darkata405 6 Точки

Много отзивчив и изчерпателен отговор, благодаря  ;ppp ! Успях да я оправя :))

0

Здрасти, благодаря ;p !

0
miroslav8705 avatar miroslav8705 5 Точки

За задачата ти трябват 2 променливи - в едната пазиш максималната сума от сбора на всички букви в името (int maxSum = int.MinValue;), а в другата съответното име (string winner = "";)

В while (name != "STOP") си създаваш още една нова променлива (int sum = 0;), където си пазиш сумата от символите за всяко едно име, което въвеждаш.

И тъй като имаш вече въведено име преди да влезеш в while просто премести (name = Console.ReadLine();), намиращо се в while цикъла след вложения for цикъл.

https://pastebin.com/iZPzDw5a

Успех!

0

Здрасти, страшно много ми помогна, благодаря ти !!! Сега отстрани като гледам, не знам защо съм допуснал такива грешки изобщо, но са факт, хаха. Явно съм бил много разсеян.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.